Szanse cateringowe na dużych imprezach


Żywność to element, który towarzyszy nam w każdym dniu. Niezależnie, czy jesteśmy w pracy, na wczasach, w domu, u przyjaciół, u rodziny, myślimy o tym, aby coś zjeść. Sporą szansą dla usług żywieniowych są np. festiwale muzyczne. Osoby, które obcują z muzyką przez pół dnia są zmuszone czasem wypocząć i doładować swoją energię dużą ilością potraw. Dlatego też organizatorzy festiwalu nie mogą przejść obojętnie także obok tego tematu i zabać o catering, który będzie miał szeroką ofertę dedykowaną dla uczestników imprezy. Trzeba przecież zadbać o dobre obiady, które posmakują jak największemu gronu osób. Często na imprezie pojawiają się więc food trucki do których wybiera się jedynie część oferty mogącej stanowić atrakcje dla festiwalowiczów. Tak np. podczas niedawno zakończonego Off Festivalu „Kuchnia dla odważnych” Walentego Kanii wzbudzała spore zainteresowanie ze względu na swoje nietypowe przysmaki takie jak kiełbasy z sarny, dzika lub barana, ślimaki po staropolsku, bycze jądra czy przepona wołowa. Mimo, że sama Restauracja Plewiska nie może się tam pojawić, to taka inicjatywa staje się szansą na późniejsze odwiedzenie miejsca przez osoby, którym określone danie smakowało i próbować dalej innych, gorących posiłków.

zobacz także jak zorganizować Imprezy firmowe Poznań.